Botox

De behandelingen met Botox: Voorhoofdrimpels, Fronsrimpels, Kraaienpootjes, Wenkbrauw lift en Transpiratie oksels

Rimpels ontstaan met name op plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkst is. Door de spieren met botox te injecteren, ontspannen ze en trekken minder samen. Hierdoor wordt de huid gladder en zijn de rimpels nauwelijks zichtbaar. Wij streven naar het behoud van de natuurlijke uitstraling van het gezicht, waarbij het er jonger en zachter uitziet.

Voorhoofdrimpels

Kijk je regelmatig verbaasd of trek je je wenkbrauwen op? Grote kans dat je rimpels hebt in je voorhoofd. Het zijn lijnen in je huid, die door regelmatig samenvouwen en veroudering niet meer verdwijnen. Botox zorgt ervoor dat de spieren ontspannen waardoor de rimpels verzachten of zelfs verdwijnen. Hierdoor krijgt je gezicht weer een frisse en open uitstraling

Fronsrimpel

De verticale rimpels tussen de wenkbrauwen heten glabellalijnen. Deze fronsrimpels ontstaan als je boos kijkt of tegen de zon in. Een frons kan echter een ongewenste blijvende bezorgde of norse blik geven. Botox zorgt ervoor dat de norse uitstraling verdwijnt en je gezicht er jonger en vriendelijker uitziet.

Kraaienpoten

Ze zitten naast je ogen en je krijgt ze onder meer door veel te lachen. Het zijn zonder twijfel charmante rimpeltjes, maar ze kunnen dieper en talrijker worden. Naarmate de huid door veroudering elastisticiteit verliest, worden deze rimpels net als de frons- en voorhoofdrimpels, blijvend zichtbaar. Een botox behandeling biedt dan uitkomst.

Wenkbrauw lift

Door een behandeling met Botox kunt u de wenkbrauwen iets liften. De wenkbrauwen worden ‘op zijn plek’ gehouden door een dieperliggende spier. In sommige gevallen kan dit betekenden Door deze spier iets te ontspannen met Botox breng de je de spieren in balans waardoor de wenkbrauw iets gelift wordt. De behandeling duurt slechts vijf minuten en is vrijwel pijnloos omdat uw huid tijdens de Botox behandeling gekoeld wordt. Het resultaat is na ongeveer een week zichtbaar. Het resultaat is ongeveer 3 maanden zichtbaar. Herhaalt u de behandeling regelmatig, dan blijft het resultaat steeds langer zichtbaar.

Transpiratie oksels

Okselzweet en grote transpiratievlekken in je kleding kunnen bijzonder hinderlijk en zelfs gênant zijn. Met een behandeling met Botox kunt u uw transpiratieproductie verminderen en voelt u zich zekerder. Overmatig zweten komt vaak voor onder de oksels, in de handpalmen en onder de voeten. Ook mannen hebben vaak last van overmatig zweten. Botox is een geneesmiddel dat ingezet kan worden om de zweetproductie te verminderen. Met deze behandeling heeft u geen last meer van zweetplekken en gele verkleuringen in uw kleding en uw oksels zijn zijdezacht en droog. 

Wat is Botox?

Botox is een spierontspannend middel dat wij gebruiken om dynamische rimpels, zoals de frons, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes te voorkomen of verminderen. Een Botox behandeling gebeurt met de stof botuline toxine, een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Botox wordt sterk verdund geïnjecteerd in spieren om de activiteit te verminderen. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier, waardoor de spieractiviteit minder krachtig wordt. Hierdoor verdwijnen fijne lijnen en diepe rimpels vervagen. Een Botox behandeling kan op die manier zelfs rimpelvorming voorkomen. Na verloop van tijd neemt de spieractiviteit in de huid weer toe en herstelt volledig. Naast cosmetische indicaties is Botox ook uitermate geschikt tegen overmatige transpiratie en spanningshoofdpijn. 

De behandeling

De cosmetisch arts kijkt tijdens uw consult eerst goed naar de spieren die zich samentrekken in het gezicht en wordt er bepaald waar de injecties het best gegeven kunnen worden. De Botox behandeling bestaat uit een klein aantal injecties. Deze behandeling duurt slechts vijf minuten. Dit is vrijwel pijnloos. Na de behandeling met botox kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring rond de injectie plaats te zien zijn. Indien nodig, kunt u deze verkleuring direct met een beetje make-up camoufleren. Voor een steeds mooier en langduriger resultaat adviseren wij u de botoxbehandeling te herhalen. 

Nazorg

Na uw behandeling met Botox ontvangt u altijd informatie over de nazorg. Zo moet u bijvoorbeeld na de Botuline toxine behandeling de spieren in het probleemgebied een aantal keren goed aan- en ontspannen. heeft u de fronsrimpel laten behandelen, dan wordt het aangeraden een paar keer goed te fronzen. op die manier trekt de Botuline toxine goed in de spier. Bij onduidelijkheden kunt u altijd contact opnemen.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Na 4-7 dagen begint de huid al wat strakker te worden. Na 2 weken is het definitieve resultaat bereikt. afhankelijk van de behandelende zone en persoonlijke omstandigheden als leeftijd en leefwijze, houdt het effect 3-6 maanden aan. Het lichaam breekt het middel na verloop van tijd weer af.

 

 

« Terug naar behandelingen